Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktuálne oznamy

Dátum: 25.03.2020
Autor: EWORKS.sk
Počet videní: 140
Aktuálne oznamy

Aktuálne oznamy

Obec Nové Sady oznamuje občanom, že v súvislosti s preventívnymi opatreniami pri šírení ochorenia COVID-19 boli seniorom distribuované bavlnené rúška. Odporúčania pre ich používanie nájdete aj vo vývesných tabuliach obce. Na ich ušití sa okrem zamestnancov obecného úradu podieľali pani Marta Solčanská z Čabu, pani Soňa Tučeková z Kotrbálu a pani Mirka Pargáčová a Jana Chmelanová z Nových Sadov. Materiál na rúška poskytli pani Mária Kulišková, Daniela Halvoníková a Katka Andacká z Čabu, firma Primon a rodiny Štefanková a Fikrová zo Sily, pani Zuzana Lampertová, Táňa Balúchová a Mirka Pargáčová z Nových Sadov. Rýchle postrihanie látok zabezpečila rodina Matušíková z Nových Sadov. Dnešné časy berieme vážne, pretože ich je treba brať veľmi vážne. Srdečné poďakovanie od nás všetkých patrí všetkým menovaným, ktorí majú veľké srdce aj v tejto vážnej dobe.

 

V prípade individuálneho záujmu o kúpu rúšok si ich môžete objednať v dvoch prevádzkach a to na telefónnych číslach:

0904812954 alebo 0902218395.

 

Jednorazové rúška a rukavice je potrebné vyhadzovať do komunálneho odpadu. Ak ste v karanténe alebo máte potvrdené ochorenie je potrebné zabaliť uvedené materiály do igelitového vrecka. Rukavice ani rúška nepatria do separovaného zberu. Ochranou zamestnancov zabezpečujúcich vývoz odpadu prispejeme k udržateľnosti poskytovania tejto služby.

 

Od 23.3.2020 sme spustili na webovom sídle obce novú aplikáciu, ktorú si môžete stiahnuť do svojich mobilných telefónov. Aplikácia Vás upozorní na akýkoľvek nový oznam zverejnený na stránke obce, čím prispeje k Vášmu rýchlemu informovaniu.

 

V záujme starostlivosti o chorých a ľudí s nariadenou povinnou karanténou majú tieto skupiny obyvateľov možnosť telefonicky si objednať nákup v miestnej predajni COOP Jednota. V pondelok a stredu v čase od 11.00 do 12.00 je možné na telefónnom čísle 037/7894192 zadať telefonickú objednávku nákupu. Dovolíme si požiadať telefonujúcich, aby nahlásili svoj telefonický kontakt a aby zoznam nákupu mali vopred pripravený a čas telefonátu bol čo najkratší. Nákup bude chorým a ľuďom v karanténe doručený v utorok – pri zadaní objednávky v pondelok a vo štvrtok – pri zadaní objednávky v stredu, v čase od 13.00 do 14.00. Doručenie nákupu zabezpečí obecný úrad prostredníctvom zamestnancov obce alebo prostredníctvom dobrovoľníkov k prvým dverám. Ďakujeme dobrovoľníkom pani Anke Balkovej, Mirke Pargáčovej a Romanovi Kollárovi, ktorí sa prihlásili s ponukou pomoci pri rozvoze. Vyplatenie nákupu uskutočníte v hotovosti pri doručení. Hotovosť je potrebné vložiť do priesvitného igelitového vrecka. V rámci objednávok nebude možné objednanie mrazených potravín.

 

Oznamujeme občanom, že firma STRAVOVANIE U LÍŠKU ponúka dovoz potravín až k Vám domov. Objednávku tovaru je potrebné uskutočniť prostredníctvom internetovej stránky www.potravinydomovnitra.sk   Pri nákupe do 60 € bude účtované dopravné v hodnote 7 €. V prípade vyššej hodnoty nákupu sa dopravné neplatí. Platba za nákup je možná v hotovosti alebo platobnou kartou priamo kuriérovi. Spôsob platby je potrebné označiť v objednávke.

 

Ďalej oznamujeme občanom, že poplatky za smeti, za psa alebo splnenie daňovej povinnosti bude možné po zrušení preventívnych opatrení v súvislosti s ochorení COVID- 19. V súčasnosti tieto poplatky nevyberáme. Služby obecného úradu sú k dispozícii obyvateľom s trvalým pobytom v našej obci každý pondelok od 8:00 do 17:00.

 

Na základe rozhodnutia Nitrianskeho samosprávneho kraja bude prímestská autobusová doprava premávať v pracovných dňoch od stredy 25. marca 2020 do odvolania podľa prázdninového cestovného poriadku vo verzii letných prázdnin vrátane sobôt, nedieľ a sviatkov. Návoz a odvoz do zamestnania bude plnohodnotne zachovaný. Prosíme cestujúcich, aby sledovali aktuálne informácie na stránke www.arriva.sk 

 

Pošta Nové Sady oznamuje občanom, že až do odvolania bude denne otvorená v čase od 7:00 do 10:00.

V záujme zdravia sa zakazuje vstup do pošty bez použitia rúška, šálu, šatky prípadne inej vhodnej alternatívy.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.