Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Sčítanie obyvateľov

Dátum: 15.02.2021
Autor: EWORKS.sk
Počet videní: 175
Sčítanie obyvateľov

Sčítanie obyvateľov

Vážení občania,
oznamujeme Vám, že od 15. februára 2021 prebieha na Slovensku sčítanie obyvateľov. Sčítanie obyvateľov bude prebiehať v dvoch etapách. Prvá etapa prebieha v termíne do 31. marca 2021 pomocou elektronického formulára na stránke www.scitanie.sk

V tomto termíne sú povinní sčítať sa obyvatelia, ktorí majú prístup k internetu prostredníctvom počítača, notebooku alebo mobilného telefónu v prostredí svojho domova. Týmto Vás vyzývame, aby ste pomohli pri sčítaní svojim blízkym, ktorí túto možnosť nemajú.
Títo obyvatelia sú povinní sa sčítať len v tomto termíne. V čase asistovaného sčítania už nebudú mať možnosť sa samo-sčítať.

Obec môže za nesplnenie tejto povinnosti uložiť sankcie až do výšky 250 €.
Druhá etapa bude prebiehať vo forme asistovaného sčítania. Touto formou sa budú môcť sčítať len obyvatelia, ktorí sa nemôžu sčítať elektronicky sami, ani s pomocou blízkej osoby, napr. seniori, imobilní obyvatelia, zdravotne postihnutí, digitálne vylúčení a pod.
Asistované sčítanie sa v čase do 31. marca 2021 nerealizuje. Dobu, kedy sa bude asistované sčítanie realizovať rozhodne Štatistický úrad SR o čom Vás budeme v čas informovať. Týmto žiadame občanov, u ktorých bude nevyhnutná pomoc asistovaného sčítania, aby sa do 31. marca 2021 tejto pomoci na obecnom úrade nedožadovali, nakoľko táto forma sčítania ešte neprebieha.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.