Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Oznam - triedenie a zber kuchynského odpadu

SÚBOR
Dátum: 16.03.2021
Autor: EWORKS.sk
Počet videní: 56
Oznam - triedenie a zber kuchynského odpadu

Oznam - triedenie a zber kuchynského odpadu

Od 1. januára 2021 je povinnosťou obce zabezpečiť triedenie a zber kuchynského odpadu.
Zavedenie zvozového systému počas letných mesiacov raz za týždeň a počas zimných mesiacov raz za dva týždne by spôsobilo významný nárast poplatku za odpady pre nás všetkých. Napríklad v obci Bystrička z 27 € na 39 € na obyvateľa. Podľa súčasnej legislatívy, sa tento odpad môže spracovať aj domácim kompostovaním. Už v súčasnosti v našej obci väčšina domácností kuchynský odpad likviduje najekologickejším spôsobom, čiže na svojich hnojiskách alebo skrmovaním domácimi zvieratami.

Preto z pohľadu šetrenia našich výdavkov sa nám javí ako najvýhodnejšie, dokladovať čestným prehlásením likvidáciu kuchynského odpadu v domácich kompostoviskách. Uvedené čestné prehlásenie nájdete na stránke obce a vo vývesných tabuliach obce. Súhlas s obsahom čestného prehlásenia vyjadríte podpisom pri úhrade poplatku za odpady a preberaní nálepky na smetiak platnej na tento rok. V prípade, ak máte záujem o nákup kompostérov na obecnom úrade, oznámte túto svoju požiadavku zodpovednej pracovníčke pri úhrade poplatkov a my Vám radi s nákupom kompostérov pomôžeme. O termíne úhrady všetkých poplatkov Vás budeme včas informovať

. V súčasnosti žiadne poplatky nevyberáme. V prípade potreby využitia služieb obecného úradu prednostne využite mailovú a telefonickú komunikáciu.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
kuchynský odpad prehlásenie Veľkosť: 181.2 kB Formát: pdf Dátum: 16.3.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.