Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

OZNAM sčítanie obyvateľov

Dátum: 12.02.2021
Autor: EWORKS.sk
Počet videní: 94
OZNAM sčítanie obyvateľov

OZNAM sčítanie obyvateľov

Vážení občania,
oznamujeme Vám, že od pondelka 15. 2. 2021 do 31. 3. 2021 sa bude na území SR realizovať sčítanie obyvateľov formou elektronického SAMOSČÍTANIA. To znamená, že obyvatelia sa sčítajú prostredníctvom elektronického sčítacieho formulára. Povinnosť sčítať sa majú všetci obyvatelia SR.

Na účely sčítania sa pod pojmom obyvateľ rozumie každý, kto má v SR trvalý pobyt, prechodný alebo tolerovaný pobyt. Obyvateľom sa zároveň rozumie aj občan Európskej únie, ktorý má na území SR obvyklý pobyt. Za neplnoletého obyvateľa a za obyvateľa, ktorý nie je spôsobilý na právne úkony má povinnosť vyplniť sčítací formulár jeho zákonný zástupca. Obyvateľ sa môže sčítať prostredníctvom notebooku, tabletu, počítača alebo mobilného telefónu a to vyplnením už spomínaného sčítacieho formulára, ktorý bude dostupný na stránke www.scitanie.sk

Obyvatelia sú povinní sčítať sa v tomto uvedenom termíne. Týmto Vás vyzývame aby ste pomohli pri sčítaní svojim blízkym ( seniorom ), ak Vás o to požiadajú.
Počas elektronického sčítania bude k dispozícii obyvateľom aj telefónne číslo Call centra 02/20 92 49 19, alebo mailová adresa scitanie@statistics.sk

Uvedená infolinka bude slúžiť ako metodická a informačná podpora obyvateľom. Call centrum bude aktívne až od pondelka 15. 2. 2021.
Vzor elektronického formulára a bližšie informácie o sčítaní obyvateľov nájdete aj na webovej stránke Obce Nové Sady v časti aktuality – sčítanie obyvateľov.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.